DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

SABRIMIZI TAŞIRAN DAMLALARDAN (HARAM- YANA DOĞRU)

Aklımızı, Düşünme süzgecimizi tekrar kullanmak zahmetinde bulunabilirsek, Telefonlar da internetlerde zamanımızı, boş hatta zararlı şeyler için öldürmekten, vazgeçebilirsek, Sağlığımıza ve huzurumuza kavuşuruz. Bizimki sadece temenni ve tedbir! Harama sadece haram deyip geçmekle, Haramı hafife alma, Haram cehennem ateşi demek, Aman ha! “HARAM SADECE HARAM DEĞİLDİR”. Neden? Derseniz nedeni şiirimizde?



48. HARAM SADECE HARAM DEĞİLDİR



HARAM KAZANÇ, KİŞİNİN KENDİSİNE VE AİLESİNE BEDDUASIDIR.

HARAM KAZANÇ KİŞİNİN KENDİSİNE VE AİLESİNE ZEHİR İÇİRMESİDİR,

HARAM KAZANÇ KİŞİNİN KENDİSİNİ VE AİLESİNİ ÇARMAĞA GERMESİDİR,

HARAM KAZANÇ SADECE HARAM DEĞİLDİR, BEDDUADIR, BEDDUA,



HARAM KAZANÇ İNSANI DERTLERE YAKLAŞTIRIR,

HARAM KAZANÇ İNSANI KAZALARA YAKLAŞTIRIR,

HARAM KAZANÇ İNSANI CEHENNEME YAKLAŞTIRIR,

HARAM KAZANÇ BEDDUADIR, BEDDUA, SADECE HARAM DEĞİLDİR,



HARAM KAZANÇ YUVANIZA BOMBA KOYMAKTIR,

HARAM KAZANÇ ÇOCUKLARINIZI KENDİNİZE DÜŞMAN YAPMAKTIR,

HARAM KAZANÇ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN KAYNAĞIDIR,

HARAM KAZANÇ SADECE HARAM DEĞİLDİR, BEDDUADIR, BEDDUA,





HARAM KAZANÇ HELALLERİNİZİ ÖLDÜRÜR,

HARAM KAZANÇ SEVAPLARINIZI SİLDİRİR,

HARAM KAZANÇ AKLINIZI DONDURUR, VİCDANINIZI ÖLDÜRÜR,

HARAM KAZANÇ BEDDUADIR, BEDDUA, SADECE HARAM DEĞİLDİR,



HARAM KAZANÇ SABRINIZI-AZMİNİZİ AZALTIR,

HARAM KAZANÇ KANAATİNİZİ-ŞÜKRÜNÜZÜ AZALTIR,

HARAM KAZANÇ HAYATTAKİ YÜKÜNÜZÜ ARTIRIR,

HARAM KAZANÇ ZEHİRDİR, ZEHİR, SADECE HARAM DEĞİLDİR.





Haramlarla beslenen insandan, güzel düşünceler, güzel fikirler, güzel ve hayırlı işler beklemek bayağı bir saflık olur. Bunu günlük yaşantımızda çok sık görüyoruz. Tabii görmek için bakıyorsak.

Hayat ders almak isteyenlere bolca, örnekler gösteriyor. Hatta bunlardan ders alın diye yalvarıyor. Tabii bu sesi çoğumuz duymuyoruz, duysak da jetonumuz çok geç düşüyor, iş işten geçiyor. Ne Buyurmuş Yüce Yaratıcı” İçki bütün kötülüklerin anasıdır, içkinin girdiği vücuda, iman kırk gün girmez” peki imanımız vücudumuzda yokken ölüm meleğimiz geldi. Sonumuz ne olur, düşünmek, hatta ve hatta çok düşünmek lazım. Sonunda Ateşlerde yanmak var. Hem de sonsuza dek. Mesela, Haramlarla kazandığın parayla, lüks bir araba aldın. Çocuğunun da sarhoşluk veren ne varsa içtiğini veya kullandığını biliyorsun. Arabanı ona veriyorsun, Cebine de bol miktarda para, git bol, bol gez eylen hayatını yaşa diyorsun. Çocuğunu Kazalar da, Morglar da buluyorsun. Sonrada isyan ediyorsun, Hatayı hiç kendinde aramıyorsun. Kendi ocağını kendin bilerek ve isteyerek yakıyorsun. Ateşe benzin döküyorsun, Yanmaz diyorsun. Bu mümkün mü? Sarhoşla yola çıkanların yolu, ya Hasta hane yolu, ya da Morg yolu. İş burada bitiyor mu? Hayat film değil ki, Film bitince her şey bitsin, son yazsın. Asıl hayat ahiret hayatı. Çocuğun hesap günü sana hesap sormayacak mı? Sanıyorsun. Bütün suç babamın demeyecek mi? Hadi ölmedi yaşadı. Böyle bir yaşantı süren Çocuğundan, Hayır gelir mi? Sana, vatana, Millete, Devlete.

Bu Vatan Er Meydanı, Dinini bilen yaşayan, Vatanını, Milletini, Devletini Canından çok seven, Şehitliğe, Gaziliğe adayların Yurdu. Mertliğin, Cesaretin, Hoş görünün Yurdu. Gariplerin, Mazlumların, Yetimlerin Dualarının Yurdu!

“YANA DOĞRU-YANA DOĞRU” Gavurlar, Münafıklar yana doğru. Yüce Yaradan bizi hep korudu. Dualar ile Elhamdülillah.



49. YANA DOĞRU



BU VATAN ŞEHİTLER, GAZİLER YURDU,

ŞEHİTLİĞE, GAZİLİĞE ADAYLARIN YURDU,

DEĞİLDİR Kİ KORKAKLAR, KÖLELER YURDU,

KORKAKLAR, KÖLELER, YANA DOĞRU, YANA DOĞRU,



MADEM ÖLMEKTEN ÇOK KORKARSINIZ,

NE DİYE? BU VATANA GÖZ DİKERSİNİZ,

BİLMEDİN Mİ? BU VATAN KEFENLE GEZENLER YURDU,

YANA DOĞRU, YANA DOĞRU, KORKAKLAR, KÖLELER,



BU VATAN HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA DİK DURANLAR YURDU,

DEĞİLDİR Kİ MİSKİNLER, PISIRIKLAR YURDU,

SADECE HAK YOLUNDA SECDEYE VARANLARIN YURDU,

KORKAKLAR, KÖLELER, YANA DOĞRU YANA DOĞRU,



BU VATAN, VATANI İÇİN ÖLÜMÜ BAŞ TACI YAPANLAR YURDU,

DEĞİLDİR Kİ ABDESTSİZ NAMAZ KILANLAR YURDU,

BU VATAN NİCE YİĞİTLER DOĞURAN ANALAR YURDU,

YANA DOĞRU, YANA DOĞRU, KORKAKLA, KÖLELER,



BU VATAN PEYGAMBERLER, VELİLER YURDU,

MASUMLARA, GARİPLERE KUCAK AÇANLARIN YURDU,

DUALAR, EZANLAR, SELALAR YURDU,

KORKAKLAR KÖLELER, YANA DOĞRU, YANA DOĞRU,



BU VATAN, VATAN NAMUSTUR DİYENLER YURDU,

DEĞİLDİR Kİ EDEP, NAMUS BİLMEYENLER YURDU,

ASLA DEĞİLDİR, MÜNAFIKLAR, GAVURLAR YURDU,

YANA DOĞRU, YANA DOĞRU, GAVURLAR, MÜNAFIKLAR, YANA DOĞRU.



IRMAKLARIMIZ, DERELERİMİZ VAR. DELİ DOLU AKAN,

YİĞİTLERİMİZ VAR. DELİ DOLU BAKAN, VATAN İÇİN YANAN,

HAK YOL DEDİN Mİ, KENDİNİ AŞAN, KEFENSİZ KOŞAN,

GAVURLAR, MÜNAFIKLAR, YANA DOĞRU, YANA DOĞRU.





Yana doğru demek içinde; Helal kazanıp, helal yerlerde harcamak, Aileni ve çocuklarını helallerle beslenmen, Edepli, Dinine ve Vatanına bağlı evlatlar yetiştirmek için emek harcamak azimli ve kararlı olmak gerek.

Lafla değil bununu özünde-kendinde yaşayarak, yaşatarak göstermekle olur. Biliriz ki lafla peynir gemisi bile yüzmüyor. Oysa bizler yolcu gemisi yürütmeye çalışıyoruz. Yürütemiyoruz çok kişi kendi aile gemisini batırdı batırıyor, akıllanmıyor, demek idrak edemiyoruz. Hala! Üstümüzden savaş uçakları, tanklar, toplar geçti, Hem de kimimizi ezerek, kimimizi füze ile kimimizi kurşun ile, her ne ile vurdularsa vurdular. En hafifi Vatana ihanet, Millete ihanet. Öyle amma! Suç kimde? Sende, bende, bizde, Hepimizde! Şunda, bunda, onda diyerek! Suçu hep başkalarında aramakla Hiç kimse kendini Veballerden, Sorumluluklardan kurtaramaz. Vatan hainleri, hırsızlar, gaspçılar, Canavar sürücüler, dolandırıcılar, torpilciler daha kimler, kimler nereden geldiler. Uzaylı mı? Bunlar, Hayır. Bizim memleketin iyi eğitilememiş-öğretilememiş, Hele Edebi hiç tanımamış görmemiş, gösterilmemiş. Sana ne? Bana ne? Bize ne? Yok, Sizden, bizden, iyi ise bizden, kötü ise kesin sizden. Tarlaya atarsın geven tohumu, biçmeye gidersin buğday başağı. Birde şaşırır, Hayret edersin! Hayretliğine. Çoğu zaman rastlaşırız geleceğimizi yetiştiren, bir öğretmene-eğitmene. Elinde sigarası, temiz havayı çeker, kirletir dışarı salar, birde bu işi okul önünde yapar, çöpünü yere atar. Sonra gider çocukları, gençleri eğitmeye-öğretmeye. Belki altmışında kendisi öğrenememiş ki öğrete, eğitilmemiş ki eğite. Kendine faydası olmayan kime faydası dokunur. Uyarsan sana ne diyecek biliyorum. Uyarmazsam sinirleniyorum, mecburen lafı vurup yanından geçerken gözlerinin içine bakıyorum. Ariflik beklemiyorum zaten, kendime teselli işte. Çoğumuz böyle bu küçücük bir örnek. Her kurumda, her vatandaş var böyle kötü örnekler. Bizler yetiştiremiyoruz, yetiştirmiyoruz, yetiştirmek isteyenlere de mani oluyoruz. Daha çocuk, Gençtir, Askerden sonra veya evlenince akıllanır, hele çocuk sahibi olsun anlar derken. Geldi son bahar. Ne ektin ne biçesin? Tarlayı nadasa bırakmışsın ürün beklersin Ey Vatandaş! Uyanmazsan, Uyandırırlar, Ey vah! Lara, daldırırlar, Ocağın söndürürler. Acı ama seni vatansız, yuvasız bırakırlar. Ey vah! Demeyiz bir daha inşallah.

EYYUP AKMETİN / 3.02.2019

Bu yazı 115 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©