DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

HİKÂYE Mİ? YOKSA MASAL MI? 1-


Çok uzak mı? Çok yakın mı? Böyle bir memleket var mı? Yok mu? Çok da önemli değil. Zaten olsa ne olur almasa ne olur. Umurumuzda mı? O da bilinmez. Neyse önemli olan okumak kendimize birkaç hisse çıkarmak, Kabalaştığımız için ayrıntıları pek merak etmiyoruz. Oysa işin sırrı ayrıntılarda gizli, hep öyle olmuştur. Ayrıntılar bizi ya kurtarır, ya da batırır. Bizi kurtaracak ayrıntılara dikkat edelim. Bizden söylemesi.
Evet Ülkenin birinde bir ailede son beşik derler sekizden sonra dokuzuncu bir çocuk dünyaya gelmiş. Ancak yaşayıp yaşamayacağı pek belli değilmiş. Çünkü çok cılız bir de hastaymış. Tabii olarak o zamanki şartlarda doktorlara götürülmüş iğneler, ilaçlar pek de işe yarar gibi gözükmüyormuş. Çocuğun bütün bedenini yara bere içinde öldü ölecek. Anne de iş güç peşinde, Baba zaden askerde vurulan iğnelerden sonra yavaş yavaş yürüyemez olmuş. Bütün işler Ananın üzerinde, oda bıkmış öldü ölecek bir çocuk uğraşmak zor. Ölmesini bekliyormuş ha bu gün ha yarın derken çocuk ne ölüyor nede düzeliyor. Ya sabır işlere devam. Zaten son beşik olunca ana sütü de 20 günden sonra oda yok. Kalmış bizim bakımsız Camış(manda) sütüne, sulandırıp öyle verirlermiş. Çocuğa ağır gelmesin diye. Camış sütü çok yağlı olurmuş. İş güç zaman ilerliyor öldü ölecek bakımsız, çok zayıf, vücudunda iltihaplar çoğalmış, herkes ümidini kesmiş.
Bir köşeye atmışlar, camış sütünü veriyor, bakımını yapıyorlar. Ölümünü bekliyorlar. İş güç, giden gelen derken, birde bakmışlar bakımsızın vücudundaki yaralar kapanmaya, çocuk düzelmeye başlamış.
Bu seferde ölüm iyileşmesi, ölecek olan biraz düzelir sonra ölürmüş, ümit kesilmiş bir kez düzelir mi? Yüce Yaradanımızın taktiri kim bilir. Gerekenleri yap, dua sabır ve metanetle bekle başka çaresi var mı? İş güç yoğun olunca bazı şeyler pek fark edilmez. Alışkanlık olur. Sütünü içir, bakımını yap, koy bir kenara, o kadar. İnsanoğlu vermedi mi Yüce Yaradan, çok isterler, çok verince çabuk bıkarlar. İnsan oğlunu memnun etmek çok zor, Sıkıntıya hiç gelemeyiz. Bu dünyada cenneti isteriz.. Oysa her şeyin bir bedeli var. Sınav da göstereceğimiz çaba, emek, sabır, kanaat bizim değerimizi belirleyecek.
Kanaatkar günlerimiz bereketi ve daim olsun.


EYYUP AKMETİN / 4.05.2019

Bu yazı 89 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©