DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

Yalan dünyanın, yalancı insanı!

Yalan söylemem, kesinlikle böyle bir hata yapmam, hem günah ve onur kırıcı bir davranıştır diyenlere...


Hayatta elbette kazık yemişsinizdir arkadaşlar.Belki farkına vararak belki de anlamadan bilmeden.Ama gözünüzün içine baka baka size kazık atan biri oldu mu hiç? Eğer olduysa beni anlıyorsunuz eminim.Olmadıysa da beni anlamayın ve böyle bir duyguyu tatmayın dilerim Allah’tan.

Çünkü bu bambaşka birşey.Bildiğiniz tanıdığınız en güvendiğiniz insanlar aslında hiç tanımadığınız bilmediğiniz ve size tam doksandan gol atabilecek insanlar gurubundan oluşuyor. Bunun acısı o kadar koyuyor ki insana. Hele bir de o insanı gerçekten deper verip seviyorsanız...anlatalımaz bir öfke ve kızgınlık.
Yıllar geçse, paylaşılan zaman ne kadar uzun olursa olsun insanları tanımak çok zor.Bunu sakın unutmayın.Hiç yalan söylemez dediğiniz insan bile gün gelir gözünüzün içine baka baka yalan söyler yaşadım ve biliyorum.Ve siz bunu anladığınızda bu insanın daha neler yapmış olabileceği düşüncesine kapılırsınız ki bu tarif edilemez bir acı,hüzün...

Üstelik birde kılıf uydurmuşsa kendince bu yalan yılan olup girer beyninize ona karşı büyüttüğünüz o değer ve sevgi tersine büyür ,büyür ,büyür...Sonra da beyninizi kemirir.Siz gerçeği öğrendiğinizde iş işten çoktan geçmiştir.

Yukarıdaki kriterlere uyan davranışlar içinde olanlarımız vardır elbet.Çünkü insanın yaptığı herşey insanda vardır.Bunu o insanın nasıl kullandığına bağlı bir eylemdir.Demem o ki Allah’ın adaleti yalanı mutlaka ortaya çıkarır,çıkardı!O yüzden yalan söylerken bir kez daha düşünmekte fayda var.Ders olsun...Artık korkuyorum işte haykırıyorum bu yaLan dünyanın yalancı insanlarına.Bana yalan söylenmesinden ve söylemek zorunda bırakılmaktan.Bulaşmasın bana yalanın o siyah rengi,karartmasın tertemiz sandığım dünyamı.Ben kendi qerçeklerimle yalansız dünyamda zamanı geldiğinde de sevdiğim kadınla ve sevdiqim bardaqımla yudumlamak istiyorum sıcak kahvemi.Yalanın uzanamadığıı bir hayat istiyorum kısacası.Yalancılardan ve yalanlardan uzak…!!

Dinimize layık olmayıp,din ahlakını yaşamayan insanların önemli bir kısmı, hangi kesimden olursa olsun zaman zaman yalana başvurabiliyor...Onlar kendilerini biliyor.İnsanların neden yalan söylediklerine bakıldığında ise genellikle birbirine benzer gerekçeler ortaya çıkmaktadır.Bence o gerçekler de şöyle sıralanıyor...


Bazıları insanlara gösteriş yapmak için,

Bazıları kibir ve gururundan,

Bazıları insanlara kendilerince şirin görünmek için,

Bazıları bir çıkar sağlamak için,

Bazıları birilerinden veya bir durumdan kurtulmak için,

Bazıları ise bir başkasına iftira atmak için yalan söyler.

Fakat bunların hepsinin mevcut olduğu insanlara söyleyecek tek bir lafım dahi yok.

Ha bir de geri kalmayıp o kadar yalanın üzerine iftirayı da ekleyenler iyi okuyun!!!

Olmayan birşeyi olmuş gibi anlatmak veya nakletmek bazı hayasız-hayasızların kanında var...Hayatta insanoğlunun çeşitli arzu ve beklentileri vardır,eyvallah. Bu beklentilerine bazen erişemeyebilir ona da eyvallah.Böyle bir durumda, bazıları kendi kaderine razı olurken bir kısım insanlar da arzu ettiklerini ya da işi zora sürmeyi planlayıp karşısındakinin aklını ,kendini v.s zorla elde etmeye çalışır-çalışırlar. Bu bakımdan iftira, bir kimseyi veya bir şeyi elde etmek veya o şeyi başkalarından kıskanıp, zarar verme düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Sizce böyle mi? Her halükârda, dünya için önemli olan bir nesneye karşı olan zaafın neticesinde iftira yapılır...
SANMA!!!
Sakın sevinmeyin kendinize pay çıkarmayın yalancı-yalancılar.Allah büyük :)

İftira son derece kötü ve tahribedici bir hadisedir bunu iyi bilmen-bilmeniz gerekiyor.İftira sonucunda insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağları zayıflar dayanışma gücü ortadan kalkar ve üstüne üstük hepsi zıtlaşır ve 2 kutup olur. insanlar birbirine güven duymaz olurlar.Bu güvensizlik,bizim,sizin hepimizin toplumun sosyal hayatını tamamen felce uğratan yıkıcı bir etki yapıyor ey ahmak-ahmaklar.İftira,toplumdaki güzellikleri yakıp bitiren bir ateş gibidir sakın keşke deme-demeyin.Keşkeler de ateş gibidir sadece yakar geri gelmez hiçbir şey.Bu arada bazen iftira atan insan bile inanmaz bu yalana.İftira atan inanmasa ne olur ki? Hatta dünya alem inanmasa ne olur !!?
Vicdanın değil mi gece seni uyutmayan?Eeeeee vicdanın sana ninni okuyacak kadar rahatsa gecelerinde daha rahat uyuyasın diye, dediklerin diyeceklerinin hepsi Laf-ı güzaftır.
YALAN DÜNYANIN ,YALANCI İNSANI

Aykut Hayati GÜNDOĞDU

Aykut Hayati GÜNDOĞDU / 10.08.2011

Bu yazı 657 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©