DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

KADIN VE ERKEK ARASINDAKİ FARKLAR (1)

Bakın, gerçekten bir kesit :) :)

Biz erkeklerle kadınlar arasında ciddi bir fark olduğunu iyice anladım. Çok yakın bir erkek arkadaşım, 2.5 senedir beraber olduğu kız arkadaşından ayrıldı. Ayrılıkları (siz kadınlar) nedense kolay kabul edemiyorsunuz. Karşınızdaki "Bitti, sana karşı bir şey hissetmiyorum" dediği zaman ardı ardına birçok neden geçer kafanızdan. "Yok yok! ’Bir şey hissetmiyorum’ dedi ama aslında hissediyor ama şu şu nedenlerden böyle diyor. İşin aslı bu" deyip durmadan kendinizi kandırırsnız. Bu sizin sadece iyileşme sürecinizi uzatır aslında haksız mıyım? Biz adamlar netizdir, "Bitti" diyorsak hakikaten, hahahaharbiden bitmiştir. İşte arkadaşım da kıza bunu anlatmış. İlk önce kız ikna oldu gibi gözükse de aradan bir iki gün geçtikten sonra bizimkini aramış. İşte "Öyleydi böyleydi... Ben seni şöyle sevdim, böyle düşündüm" diye anlatıp duruyormuş. Bizim oğlan da bana"Sana bir şey söyleyeyim mi? Kendimden utandım. O bunları anlatırken aklımdaki tek şey, yemeğimin soğuyor olmasıydı" dedi.Ve devam etti…
“Anlamıyorum...Ne demek ya bu =>" Benim kişilik yapım bu değişmem, yüzün hep asık gezerim, insanlarla her zaman samimi olmam, sempatikliği sevmiyorum, ben işimi güzel dille yaptırmak istemiyorum, ne yapayım benimde kendime göre kriterlerim var, değer verdiğimi-sevdiğimi gösteremiyorum, korkularım var, kendimden-senden korkuyorum bunun 9472597935lerce v.s v.s v.s ... Bunlar ne kadar iğrenç düşüncelermiş ki insan yaşadıkça öğreniyor.”
Haydeeee bir şeylerin bitmiş olduğunu bir erkek yani ben bile anladım :) Şimdi ne olacak? Evet bence mükemmel bir konuya değindi. Aşkı, sevgiyi, dostluğu, arkadaşlığı hatta hoşlantıyı dahi doyasıya yaşamak varken, neden korkuyorsunuz? Neden salmıyorsunuz kendinizi sevgi jeotermalinin azgın ve sıcak sularına? Rahat olun artık gevşeyin biraz, kendinizi sevin. Bir yerlerde eksik varmış gibi düşünmeyin. Karşıdakine değer verin, verdiğiniz değeri gösterin, zaten karşıdan size gelecek olan değer ve sevgi gösterisi ancak sizi değerli kılacaktır insanlar gözünde.Bu değer yargısının yanlış uygulanması yüzünden nice güzel olabilecek birliktelikler, aşklar, aile ilişkileri, arkadaşlık, dostluk ilişkileri heder oluyor ve bitiyor çoğu zaman. Hem de başlamadan!..
Böyle konuştuğuna göre kim haklıydı? Arkadaşım mı yoksa karşıdaki bayan mı? Bana soracak olursanız tabi ki arkadaşım. Çünkü iş işten geçmişti. Artık geri dönüşü yoktu, çünkü sözünün eriydi ve erkekliğin vermiş olduğu delikanlı muhabbetinin kölesi. O’na göre de o haklıydı. Bu saydıkları boşuna değildi. Demek ki karşıdaki bayan bunları göstermedi. Bir yerde artık sevgiyi ve alışkanlığı dahi bitirdi uzak durmalar ve kriter sevdası güzel bir aşkın mezarı oldu. Sorun kendinize, hayal edin ve sonuca bağlayın. Bir erkek için ya da bayan için değer miydi sizce aşkı doyasıya yaşamak varken?


HEYECAN LAZIM ARKADAŞLAR


Bileniniz vardır. Her insan gibi benimde çevremde bayan dostum, arkadaşım ve kardeşim niteliğinde kişiler var ve belki onlarda okuyacak bu yazıyı. Yeni yıla girmeden bir gün önce yine bir araya gelmiş şarap / pizza ile muhabbet yapıp konuşuyorduk ki beni çileden çıkarttılar. Sinirlendim ciddiden, çıldırdım. İşte biz erkekler şöyleymişiz, böyle vurdumduymazmışız, egoistmişiz falan filan. "Harbiden iyi ki böyleler:) Düşünsenize sizler kadar bilmiş, her haltı kendi lehine çevirmek için binlerce kurnazlık yapıyor, binlerce pembe yalanı ardı ardına sıralıyor olsalardı ne zor olurdu hayat değil mi?"dedim.”Sizin söylemiş olduğunuz pembe yalanları anlamıyoruz mu sanıyorsunuz. Kusura bakmayın ama bunu empati yapabilen her insan anlar.” Ayrıca "Madem böyleyiz bırakın iplerimizi... Neden bu kadar peşlerimizdesiniz adım adım?" dedim. "Ama canım sen farklısın" dediklerinde, "Tabii ki ama benim de erkek hormonlarım Allah’a şükür tıkır tıkır çalışıyor, sakalım var, sahiplenme içgüdüm var, kıskançlığım ve hafif maçoyum tabiri caizse. Tabii ki sevgimin, değer verdiğimin, sevgilimin arkasından gidiyorum ama bayanı kusursuz kul olmaz yargısıyla birlikte kusuruyla kabul etmiş durumdayım, belki aynı şekilde o da beni... Sizin gibi her dakika sızlanmıyorum" dedim. Ayrıca düşünsenize banka memuru gibi her sabah işe gidip sabah işten çıktığı gibi eve gelen, her dediğinize "Tabii canım, sen nasıl istersen" diye cevap veren, hiç kavga çıkarmayan, her aradığınızda elinizin altında olan, hiçbir erkeğin beğenmediği, hiç tembellik etmeyen, hep olgun davranan bir kadın ister miydiniz hayatınızda?” Diye sordum oradaki erkek arkadaşlarıma. Sustular…”Böyle bir kadından hiç sıkılmaz mıydınız?”Dedim, yine sustular...

Aykut Hayati GÜNDOĞDU / 10.08.2011

Bu yazı 604 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©