DUYURULAR

ezgin boyraz FETHULLAH GÜLEN CEMİYETİ VE İÇ YÜZÜ Şiiri

Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
0,0
0
Şiire puan verin!

ezgin boyraz (ezgin)

FETHULLAH GÜLEN CEMİYETİ VE İÇ YÜZÜ

METİN:
Fethullah Gülen kimdir? 5 kıtada 52 değişik ülkede okul adı altında teşkilatlar barındıran F.Gülen Cemiyeti, bu okullara yıllık 1.205 dolar harcama yapıyor. Bu paranın kaynağı sorulduğunda ABD.’den destek aldığı gerçeğini gizlemiyor.
1998 yılında F.Gülen hakkında TC’nin laiklik ilkesini değiştirmek amacıyla terör örgütü kurma suçuyla tutuklama davası çıktı. Ancak F.Gülen büyük bir ödleklikle uşaklığını yaptığı ABD’ye kaçtı. Şu an ABD himayesi altında Pensyllvania eyaletinde yaşıyor. ABD F.Gülen’i TC’ne teslim etmektense F.Gülen cemiyetini ve Gülen aracılığını kullanma yoluna gitti. Bu sayede TC yönetiminde etkinliğini arttırarak her zaman ki amacı olan TC’ni ‘Ilımlı İslam’ devleti haline getirerek kordine etme güdüsü yolunda büyük bir adım atmış oldu.
F.Gülen ve cemiyeti gücünü ABD’den aldığını gizlemiyor.Hatta ABD ye uşaklık etmekten memnuniyet duyuyordu.Çünkü ABD F.Gülen’in önüne de bir kemik atacaktı elbet.
Cumhuriyete karşı faaliyetleri nedeniyle okulları basılıyor.Hakkında tutuklama davaları açılıyordu.Ancak bu tarihlerde dahi F.Gülen cemiyetinin kurulmasında tabanını harçlıyan dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’e F.Gülen’le bağlantıları bulunan kanallar (kanal 7, Samanyolu, kanal A, Star TV, Zaman ve Vakit gazeteleri) tarafından ödüller veriliyor.Ilımlı İslam devleti kurmak amacıyla taban hazırlanmaya çalışılıyordu. Demirel’i ne kerametse bu ödülü almaya ABD Ankara Büyük Elçisi Mark Paris ikna etmişti. Yani yine ABD baskısı ile F.Gülen cemiyeti ve TC yöneticileri arasında bir bağ oluşturulmaya çalışılıyordu.
F.Gülen laik-demokratik TC yıkmak ve ‘Ilımlı İslam Devleti’ kurma amacını hiçbir zaman gizlemedi, gizliyemedi. F.Gülen’in okullarında CIA ajanları görev yapıyordu. Bu gerçek F.Gülen’e bağlı okullardan birinin yöneticisi tarafından itiraf edildi. Durum, devletin resmi organından yayınladığı kitaplarla belgelendi. ABD dostluk köprüsü adı altında getirdikleri 70 CIA öğretmenine diplomatik statü kazandırdılar. CIA tarafından F.Gülen öğretmenlerine resmi pasaport verildi. Bu pasaportları bizzat ABD’ye bağlı olan CIA birçoğu eğitim sertifikası olmayan elemanlarına veriyordu. Ama neden? Acaba amaçları neydi? Bu amacın F.Gülen ve cemiyeti ile ilişkisi ne olabilirdi?
F.Gülen özellikle Kuzey Irak’ta bulunan okullarına büyük önem veriyor hatta bu okulların korunması görevini 15.000 dolara PKK’ya veriyordu. Bu olay bizzat dönemin genelkurmay başkanı tarafından saptandı.
Tüm bu olaylardan sonra F.Gülen okulları kapatılmaya başlanmıştı ki AKP hükümetiyle beraber F.Gülen ve cemiyeti yeniden sükse yapmaya başladı.
F.Gülen T.Erdoğan’ın parti kurmasına yardım ederek ve TUSİAD ile arasıdaki ilişkilerde ara buluculuk yaptı. F.Gülen AKP hükümetine büyük paralar aktardığı ve Türkiye de taban olarak kendine AKP hükümetini seçtiği açıkça ortadadır. Tabi her şey karşılıklı olduğu için F.Gülen ve cemiyeti tarafından AKP hükümetine aktarılan paraların karşılığında F.Gülen cemiyetine bağlı dört bakan devlet yönetimine ata

Bu şiir toplam 1.008 kez okundu.
18.07.2008 22:45:09

Mustafa Sarıkaya
Bizi aydınlattın kardeş.
Hayırdan başka işi olmayan bir adama, yaftayı koydun. Hayırlı iş yapma işinin arkasınada ABD yi koydun.
Afferin...
Peki sen böyle yazmak için hangi Türk düşmanından para alıyorsun. Cesaretin varsa söyle.
Kahrolsun kapitalizim, cahilizm, yaftalamizm.

2.12.2008 00:32:06


Mehmet Ali YARDIM
Bu kadar kör olamazsınız ne kadar içinde yaşadınızda kafanıza göre yorumlar yapıyosunuz çekemdiğim islam deyin de bari milletin hakkına girmeyin sizin için önemli değil tabi laiklik adı altında islamı karalamak en büyük marifetiniz.ama elinizede bişey geçmiyor aynen devam edin..

23.11.2008 21:41:17


Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©