DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

SABRIMIZI TAŞIRAN DAMLALARDAN (SANA NE?-BANA NE?-- İYİLİK)

Bizlerin nedense konuşmaktan, düşünmeye, anlamaya vaktimiz yok. Vakit nakittir. O da paradır. Para ise çoğu insanın kölesi olduğu, maddi menfaattir. Para için yalanlar söylenir, Hileler yapılır, verilen sözlerden dönülür, Emanete ihanet edilir.
Hatta Dinine, Vatanına, Milletine ihanet edilir. Paraya köle olmak, insan olanın onuruna şahsiyetine dokunur. Para insanı öyle kendine bağlar hiç birşeyi gözü görmez. Köledir ne yapsa yeridir. Ancak kölesi olduğu para, şeytanın topu dur. İstediğiyle oynar, istemediğini kovar. Şeytanın topu bu, tutanı yakar, tutamayanı ağlar, niye ağladığını düşünmez, yanmadığına ağlar, Farkında değildir. Sözde Akıllı insanı yakan, cahilliği, aç gözlülüğü. Dostları uyarmaya çalışır, paranın kölesini, yanlış yapıyorsun, Yalanlar söylüyor, hileler yapıyorsun. Bindiğin dalları kesiyorsun diye. Köle bu durur mu sana ne diyor. Dostu bana da dokunuyor zararın, O da bana ne der. Böylece başlar sana ne, bana ne, sonra bize ne diye. Birde nemelazımcı olduk mu? Tamam işler yoluna giriyor sanki. Düşünce birimiz kim tutacak elimizden? Tutmadık ki düşenin elinden. Düşünmedik ki düşeni, düşünülelim. Ekmedik ki biçelim, ekmeden biçmek Yaratana mahsus.
İnsan sosyal bir varlıktır. Birlikte yaşamak zorundayız. Çünkü bir birimize muhtacız. Ne kadar övünsek de Aciz varlıklarız, tek başımıza yaşayamayız. Biliriz hepimiz, bildiğimizle övünürüz. Hem de bir şey oldu mu? Sana ne? Bana ne? Bize ne? Oldu mu? Şimdi. Olmadı. Ama şiir oldu gibi bakalım.

34. SANA NE?—BANA NE?

İLİM BİLMEK, KENDİNİ BİLMEKMİŞ,
KENDİNİ BİLMEK, ADAMLIKMIŞ
KENİDİNİ BİLMEMEK, CAHİLLİK, ACİZLİKMİŞ,
BANA NE? SANA NE?

GİTTİĞİN YOL YANLIŞ DERMİŞ DOST,
BU DÜNYADAN, KOVULMUŞ O DOST,
ŞİMDİKİLER YALANDAN DOST,
SANA NE? BANA NE?

BU YOLUN SONU DİKEN DOLU
BELKİ KARANLIK ÇUKUR DOLU,
YALAN DOLU, HİLE DOLU,
BANA NE? SANA NE?

DÜŞMANI DOST SANIRLAR,
HER ŞEY MADDİYAT SANIRLAR,
GÜNLERİ, AYLARI, YILLARI BOL SANIRLAR,
SANA NE? BANA NE?

AĞLAMANA, GÜLÜYORSUN,
EĞRİ-BÜĞRÜ YÜRÜYORSUN,
NEREYE KOŞUYORSUN?
BANA NE? SANA NE?

HEM KIRMIZIDA GEÇİYORSUN,
HEMDE YEŞİLDE DURUYORSUN,
KAZALARDA ÖLENLERİ GÖRMÜYORSUN,
SANA NE? BANA NE?

BU DÜNYADAN GÖÇENLER VAR, -BANA NE?
SIRA SANA DA GELİR, HER AN, -SANA NE?
BELKİ SANA, BANA, BİZE NASİHATTİR, -
BANA NE? SANA NE?



ÖLÜM NASİHATTİR HEPİMİZE,
KİMİMİZE CENNET KAPISI,
KİMİMİZE CEHENNEM KAPISI,
SANA NE? BANA NE? BİZE NE?


Şimdiki halimiz aynen böyle, Bazı insanlara Yardımcı olmaya çalışırsın sana ne? Derler. Olmazsın, insanlık bitmiş derler. İnsanlar artık nerede ne yapılır, ne yapılmaz diye şaşırıp kalıyorlar. Tereddüt ediyorlar. Kiminin iyisi, diğerinin kötüsü olmuş, Çoğumuzun doğrusu, yanlışı farklı algılanır olmuş.
Hayat şartları kolaylaştıkça, bizlerde işi sanki zorlaştırmak için bayağı bir zorlaştırmanın çabasındayız. Alın size yaşanmış bir Sana ne? Bana ne? Hikayesi, okul arkadaşınızdan birinin yardıma ihtiyacı var. Sizde iyi niyetle yardım ediyorsunuz. Teşekkür edeceğine, birde size neden karışıyorsun? Senden yardım isteyen oldu mu? Sana ne? Dese, ne dersiniz bu işe, şaşırırsınız tabii olarak. Bazen de yardım etmek istemezsiniz bana ne? Dersiniz. Zaten geçen sefer fırça yedik, ne gerek var dersiniz. Bu kez de yardımcı olmadığınız için fırça yersiniz, yardımcı olsan bir yerin eksilirdi? Derler, insanları anlamak zor, vesselam.
Peki ne yapmak lazım? Atalarımızı dinleyeceğiz tabi, “İYİLİK” yap, Denize at, insanlar bilmezse de Yaratan bilir, sevabını verir, senden memnun olur. Sen sıkışınca da sana yardım gönderir. Önemli olan Hakkın bilmesi değil mi? Bütün çabamız Hakkın rızasını almak değil mi? Öyle ise iyiliğe devam.

35. İ Y İ L İ K

İYİLİK SENİ ASLA YALNIZ BIRAKMAZ,
İYİLİK SANA HEP İYİLİK EDER,
İYİLİK HASTA İSEN SENİ İYİ EDER,
İYİLİKTEN—İYİLİKTEN,

İYİLİK SENİ HELALLERE GÖTÜRÜR,
İYİLİK SENİ İYİLERE GÖTÜRÜR,
İYİLİK SENİ İYİ YERLERE GÖTÜRÜR,
İYİLİKTEN—İYİLİKTEN,

İYİLİK SENİ HEP GÜLDÜRÜR,
İYİLİK İYİ GÜNLERİNİ SÜRDÜRÜR,
İYİLİK SENİ SEVİMLİ-SEVECEN GÖSTERİR,
İYİLİKTEN—İYİLİKTEN.


EYYUP AKMETİN / 14.01.2019

Bu yazı 115 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©