DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

NE TUHAF DEĞİL Mİ?


Faydasından çok zararı olan köpekleri beslersin,
Her şeyinden faydalandığın hayvanlara pis dersin,
Medeni görünmek için, kılıktan kılığa girersin,
Ne tuhaf değil mi? Yanlışlara doğru dersin.

Ecdadına sırtın döner, utanmazsan söversin,
Medeni sanıp gavuristanı översin,
Utanmaz bu memleketten beslenirsin,
Ne tuhaf değil mi? Yanlışlara doğru dersin.

Gavuristanın okumuşları ecdadını övsün,
Müslüman olanlar, İslâma davetçi olsun,
Gavuristanın döndüğü yanlışlara sen koşuyorsun,
Ne tuhaf değil mi? Yanlışlarda ısrar ediyorsun.

Evet nedir bu evlerde köpek besleme sevdası veya sebebi?. Sokaklar, çocuk parkları köpek kaynıyor son zamanlarda. Öyle böyle değil. Eşek kadar köpeklerden, kediden küçük köpeklere kadar acaip acaip köpekler. Görünce korkmamak elde değil. Görüp yol değiştirenler var, görüp sevenlerde var..
Yazın çocuk parkları köpek pislikleriyle dolu, çocukların sağlığını düşünen yok, it gezdiren kendini medeni sanıyor. Sağlık açısından bir sürü sakıncaları var. Kaç kendini bilen medeni kişi bunları biliyor, gereğini yapıyor. İşimiz gücümüz ne görsek hemen kopya alışmışız hazıra, hırsızlığa, beleşe, karılar, kızlar köpek sevenleri severler. Dedin mi? Erkeklerde başladı köpek gezdirmeye kimi kılıbık kadın korkusundan, kimi karı-kız tavlamak için sokaklarda. Büyük şehirlerde yaşayanların vay haline, bizim buralarda bile, bu aralarda köpek pislikleri arttı. Köpek gezdiriyorsun, sözde medenisin, köpeğinin pisliğini temizlesene. Fransa’nın, Hollanda’nın, Almanya’nın, Belçika’nın gününe düşmemiz, yakındır. Evlenmiyorlar, köpek besliyorlar. Evlenenler çocuk istemiyorlar. Köpek istiyorlar Peki neden? İşte orası sakat! Kişinin inancına ve karakterine göre çok şeyler söylenir. Ancak bizim işimiz değil. Avrupa Ülkelerine gidenler araştırsınlar, sorsunlar. Köpekler artık Fabrikatör olmuş, sahipleri miraslarını onlara bırakıyor. Köpekler insanlardan daha değerli olmuş. İnsanlar köpekleri besler de, insanlar olmayınca o hazıra alışmış köpeklerin hali ne olur. İleriyi düşünen yok.
Hele Müslümanım diyen insanların evlerinde köpek beslemeleri, ya cahillikten, ya da gösteriş sevdasından. Çünkü köpeğin girdiği eve melekler girmez. Şeytanların ve Müslüman olmayan cinlerin oyun alanı olur. Bu evin bereketi olmaz, bu evde namaz kılınmaz. Cahil kalmaya kararlı olanlara lafımız yok. Bir şey yaparken biraz faydalarını, zararlarını, geleceği düşünün.. Köpekler sadık hayvanlardır. Ancak sonuçta hayvandırlar. Nerede ne yapacakları belli olmuyor. Köpek beslemeyi sevdiğini söyleyenler, köpeği alıyor biraz ilgileniyor, sonra bıkıyorlar, bakmak, zor geliyor. Ondan sonra sal sokağa. Yanlış, yanlış, Böyle yapınca kimse veballerden kurtulmuyor. İnsanlar her yaptıklarının veya yapmadıklarının hesabını verecekler. İsteseler de istemeseler de.
“Kişiler sevdikleriyle olacaklardır”. Bilmeyenimiz yoktur, her halde Sevdiklerimizi özenle, seçelim. Her seçimin bir bedeli var. Bedelini ödeye bileceğiniz şeyler isteyelim. İstemek sevmek sorumluluk ister, sorumsuzluk değil, Hayvanlar yaptıklarından sorumlu tutulmazlar.. Gerçek manada özgürlük hayvanlara var gibi. Onun bile sınırları var. İnsanlar sorumluluklarından asla kaçamazlar. Kaçarım diyenler. Özgürdür.. Ama nereye kadar… Son durak olsa iyi, kiminin narı cehennem, kiminin sonsuz cennet..
Sözde medeni olmak dışarıdan bakılınca çok sırıtıyor inanın. Cahil cahilliğini hep belli eder. Ne kadar okursan oku, bazı cahillikler diplomalarla aşılamıyor. Kendisi yarı çıplak, hayvanlara elbise giydiriyor. Hayvana eziyet ettiğinin farkında bile değil. Cahillik baki kalacaksa bunca emek İsraf! Yapılmaması gerekenler israf, israf. Çöplerdeki artıkları bile yemez oldu, sokak hayvanları, onlarda mama kolik olmuşlar. Şişiyorlar sonra yürüyemiyorlar, Kedileri köpekler parçalıyor, koşamayınca, kuşlar uçamayınca, kediye yem oluyor. Onlarca insan köpeklerin saldırısına uğruyor, Yaralanıyor, ölüyor, Pisikolojisi bozulanlar oluyor. Sonra insan ve hayvan düşmanları neden artıyor? Araştırın, okuyun, düşünün geçmişimizi ve gelecek de neler olabileceğini.. Sonra keşkelerle, pişmanlıklarla kendinizi oyalarsınız. Hayvanlar insanlar için yaratılmıştır. İnsanlar hayvanlar için değil. Sadece İnsanlar ve cinler ektiklerini biçerler. İster, iyilik olsun, ister kötülük. Güzellikleri düşünen, yapan güzelliklere kavuşmak için verilen emekleriniz bereketli olsun. İnşa ALLAH
Köpeğin olduğu evlere kötü cinler ve şeytanlar, musallat olur.. Bin düşün bir yap demiş ecdet. Pişman olma, keşke deme.. Çünkü faydasız..



EYYUP AKMETİN / 31.08.2019

Bu yazı 73 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©