DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

GENÇLERİN FERYADI

Son zamanlarda bay gençler akıllanmaya başlamışlar. Eeee ne demişler bir musibet, bin nasihatten evladır. Gencin biri nişanlısıyla son hazırlıkların gereği alış-verişe çıkacaklarmış.
Telefonla konuşup anlaşmışlar. Genç biraz erken gideyim demiş. Nişanlımız bizi beklemesin, bir aksiliğe meydan vermeyelim.. Der. Nişanlısının evinin önüne varır. O onda balkondan bir bayan ona seslenir “biraz bekle hemen geliyorum”… Genç şaşırmış! Bu bayan kim hiç tanımadım.. Acaba beni biriyle mi karıştırdı, her halde.. Nereden bilsin? Nişanlısının boyasız, cilasız hali.. Kızda bu günde böyle olsun diye nişanlısının yanına varmış. Selam vermiş ses o ses, nişanlısının ama.. Göründü hiç ona benzemiyor.. Tanıyamadım hanım efendi beni biriyle karıştırdınız her halde.. Kızcağızda hayır ben senin nişanlınım tanımadın mı? Genç şaşkın, şaşkın bakmış… Ne kadar değişmişsin diye bilmiş, sonra orayı terk etmiş… Bir daha varır mı? Nişanlısının veya flörtünün, yanına! Yalan, hile nereye kadar? Son zamanlarda bu olaylar git gide artıyor.. O genç gibi mağdur olanlar.. Diğer arkadaşlarını uyarıyorlar… Bir insan bu kadar değişir mi? Boya değil resmen maske.. aldatmaca, hile.. İşte bu yüzden çoğu evlilikler başlamadan bitiyor.. Birde evliğinin ilk sabahı yatağında bir başka yüzle karşılaşan Adam ne yapar? Önce bir şaşkınlık.. Soğuk bir su.. Sora başlar kavgalar.. Mahkemeler.. Birde tazminat öde gel de delirme. Eden bulur, eken biçer, Çeken bilir, demişler…
Bizde bunun tersi oldu. Bizim sultan boyadan-ciladan nefret ettiğimizi bilmiyor.. Düğün günü akrabaları zorlamış bu gün süslenmene kimse bir şey demez.. Vermişler boyayı-cilayı bizim sultan olmuş başka biri... Sinirden delirdik.. Verdik fırçayı.. Yok akrabalar ısrar etti, sizinkiler ses çıkarmadı.. Başladı ağlamaya… Hemen yüzünü yıka insanı delirtmeyin… Bu kadınları anlamak zor mesele.. Kadın kadının en büyük düşmanıdır. Ama kadınlar bunu pek bilmezler veya bilmemezlikten gelirler.. Yuvayı yapan kadınlar vardır.. Birde yuvaları yıkan kadınlar vardır… Dost görünüz düşmanlık ederler… Zaten maskeleri hazır.. Yüz boya olduğundan kızarsa da görünmez boyadan, Sen yine de vaz geçme güzel, huyludan.. Orijinal boyasız, doğal güzellikten… Kendini boyayıp farkı biri olmak başta kendini kandırmak, Yüce Yaradanın verdiği güzelliği beğenmemek.. Herkesler dönüyor doğal hayata bizimkiler hala boya, boya… Doğal günleriniz bereketli olsun… Hiçbir şey boşa değil. Her kes dengini bulur.. Çektiren çeker.. Çektirme, çekme, aldatma, aldatılma… Eden buluyor vesselam….



EYYUP AKMETİN / 27.09.2019

Bu yazı 61 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©