DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

İZMİRİN SAN-AT ZEVKİ

BİZE UZAK OLSUN

San at edep bilmemek mi?
San at amaçsızlık mı?
San at şuursuzluk mu?
Bize uzak olsun, böyle san at.

San at küfür, hadsizlik mi?
San at emekleri zayi etmek mi?
San at insanlıktan çıkmak mı?
Bize uzak olsun, böyle san at.

Ülkemize edepsizlik saldırısı san at,
Ailelerimize yıkma girişimi san at,
Milletimizi uyutur, düşündürmez san at,
Bize uzak olsun böyle san at.

İnsanlığa hizmet içindi san at,
İnsanlığı düşman oldu san at,
Şeytana hizmet oldu san at,
Bize uzak olsun, böyle san at.

Bizim bildiğimiz kadar sanatlar insanlara güzellikleri anlatır, yaşatır. Öylede olmalı günümüzde sözde sanatlarla, insanlar insanlıklarını unutsunlar, san ki hayvanlaşsınlar gibi çabalar çokça var. Sanki birileri bu işleri organize ediyor.
Eskiden insanlar kendilerine yakışanı giyinirlerdi, şimdilerde moda ne dese o giyilir. Giyilmezse çok ayıp olur. Size medeni demezler, San at ‘a ve sanatçı düşmanı derler. Bu sanat yalakalığından çok çektik. Zorla Mozart, Çaykosi dinletirlerdi. Operaya, baleye insanları zorla götürürlerdi. Kimileri konser sırasında uyurlardı. Komedi konusu bile yapılırdı. Bu desinler ne güçlü kuvvetli bir şey ki insanlar, bunun için olmadık işkencelere katlanıyor. Yüksek topuk ayakkabı giyineceğim diye ayağını burkanlar, eğri-büyrü yürüyenler, sakatlananlar. Şimdilerde Parklarda, uygunsuz, heykeller yapılıyor. Amaç halka hizmet mi?
Yoksa bir birlerine para takviyesi yapmaya kılıf mı? Bir heykelin maliyeti bin tl ise sendi yüz bin tl. İtiraz eden olursa, san at ve sanatçı düşmanlığı kozu hazır.. Bu sanatlar maddi, manevi, Psikolojik açıdan insanlara zararlımı, faydalı mı? Araştırılmalı zararlıların gereği yapılmalı.. Her şey insanın onuru, şuuru, edebi çerçevesinde olmalı.. İnsan değerli bir varlıktır. Değerinden tavizler verilmemelidir. Şeytanı sevindirmek pek akıllıca değil.
Hayırlı günleriniz bereketli olsun.. İnşa Allah
İçinizde ki, taharet almasını dahi bilmeyen beynamazların İslâm cemaatlerine saldırganlarına göz yummayın!


EYYUP AKMETİN / 4.10.2019

Bu yazı 41 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©