DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

BÜYÜKLERİN,GEÇMİŞİN MEKANINA,ÜMMET-İ MUHAMMEDİN HAYRINA,ESMA ÜL HÜSNA VE FAZİLETLERİ (ALLAH İLMİ)

BÖLÜM lV
Esma ül Hüsnan’ın Tek Sayı Olmasının Hikmeti
a. Kavram : Allah ı Alem’e ait olan olan Esma’ül Hüsna’nın tek sayı olmasının bir çok hikmeti olduğunun kanısındaym. Esma’ül Hüsna’nın tek sayı
olmasının tam hikmetini ancak Hannan ı Mennan ı Yüce Allah u Teala bilir.Benim kanıma göre sorunun çözümünü Şehid i Vedud u Tevvab olan Yüce Mevlanın birliğinde yani ‘’EL Ehad’’ ismi celilinde aramak gerekmektedir.
b.Gerçek : Rabbil Alem olan Allah birdir ve tektir.’’El Ehad’’ Esma’ül Hüsna’sı da bunu derpiş etmektedir.Tek olan Allah’ın yüce isimleri de tek sayı ile limitlenir.
Esma’ül Hüsna’nın sayısı hakkında Sevgili Peygamberimiz İki Cihan Nebisi Muhammed Mustafa’nın hadidisi şerifleri olup, Esma’ül Hüsna’nın adedini 99 ile sınırlamıştır.
Yüce Allah u Teala’nın ’’El Ehad’’ Esma’ül Hüsna’sından ve Resul’u Kibriya Muhammet Mustafa (ASM) Efendimizin ‘’Allah’ın 99 ismi şerifiolup bunları kim ezberlerse cennete girder.’’Hadisi Şerifinden haeketle Yüce Allah u Teala’nın Esma’ül Hüsna’sının tek sayı ile limitleneceği kolayca anlaşılır kanısındayım.
Esma ül Hüsna’nın ikazları
a. Kavram : Her eksiklikten münezzeh olan YüceYaratıcıya ait olan Esma’ül Hüsna’nın bazı ikazlar taşıdığının kanısındaym. Fakat Esma’ül Hüsna’nın tam ikazları Ehad ı Rahman olan Allahın bilincindedir.
En güzel isimler anlamından başka bir şey olmayan ve ancak eksiklikten
münezzeh ve din gününün sahibi, Hayyül Gayyüm olan Yüce Yaratıcıya ait olan dir. Esma ül Hüsna’nın ikazları bana göre,Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesi ve bilinmesi sonucu Şehid i Sabur olan Yüce Rahman’a yaklaşıldığından ötürü, kazanılacak mükafatla ilgilidir.Yani Esma ül Hüsna’nın ikazları ,Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesi ve bilinmesinin olumlu veya olumsuz bir tezahürüdür.
Esma ül Hüsna, öğrenilmesi ve bilinmesi zarunlu olan , devamlı tekrarı gereken +bir kurallar bütünü olup, Onun öğrenilmesi ve bitevi tekrarı Nur ul Barinin iki cihanda kullarını verdiği bir üstünlüktür.
Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesi ve bilinmesi aynı zamanda mütemadiyen tekrarı bir kulluk görevi olduğu kanısındayım.
Esma ül Hüsna ‘nın ikazları mükafat kısmında daha ayrıntılı ele alınacaktır.
b.Mükafat : Mükafat, Esma ül Hüsna ‘nın olumlu ikazıdır. Esma ül
Hüsna ‘nın birde olumsuz ikazı vardır ki ,bu,anti mükafattır,yani mükafat olmaması halidir.Bundan Hayyül Gayyüm olan Yüce ahman cümle ümmeti Muhammeti korusun!
Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesinin ve bilinmesinin mükafaatı sayılamayacak
kadar çok olup bunların tasavvur edilmesi mümkün değildir. Esma ül Hüsna ‘nın mükafaatlarını akıl düşünmekten acizdir.
Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesi ve bilinmesi ile , Hayyül Gayyüm olan Yüce Yaratıcıya yaklaşılmış olunacak ve Onun rızası kazanılmış olunacaktır.Diğer bir deyişle;kul olmanın bir merhalesi katedilmiş olunacaktır.
Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesi ve bilinmesi ile , Rahmanı Rahim olan Yüce Allahın Ummanı Rahmetine giriulmiş olacak ve bu nedenle iki dünyada edinilen aklın tasavvur edemeyeceği nice sırlar ile insan korunmuş olacaktır.
Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesi ve bilinmesi ile ,Rahmanı Kadirin
dostlarının rızası kazanılmış olunacaktır.
Esma ül Hüsna ‘nın öğrenilmesi ve bilinmesi ile , ikinci Cihanda Sevgili Peygamberimiz Ahir Zaman Nebisi Muhammed Mustafa’nın El Vesile Cennetinde komşusu olunacaktır.
Esma ül Hüsna’nın öğrenilmesi ve bilinmesinin mükafaatlarını ( Esma ül Hüsna ‘nın olumlu ikazlarını ) numaratörle özetleyecek olursak önümüze şöyle bir pencere çıkar.
1. Esma ül Hüsna’nın öğrenilmesi ve bilinmesi Yüce Mevlanın
rızasının kazanılmasına ve kull olmanın sevincine sebebiyet vererektir.
2. Esma ül Hüsna’nın öğrenilmesi ve bilinmesi Hakimler Hakiminin
Ummanı Deryasına girilmesine sebebiyet vererek kişiye iki cihanda muazzam koruma sağlayacatır.
3. Esma ül Hüsna’nın öğrenilmesi ve bilinmesi Yüce Mevlanın
dostlarının rızalarının kazanılmasına neden olacaktır.
4. Esma ül Hüsna’nın öğrenilmesi ve bilinmesi Ahret Aleminde Sevgili Peygamberimiz İki Cihan Nebisi Muhammed Mustafa ile Cenneti Alada komşu olma hakkı verecektir.
Sonuç olarak : Esma ül Hüsna’nın öğrenilmesi ve bilinmesinin mükafaatlarını saymada insan aciz kaldığından Onun mükafaatları Rahmanı Kadirin Sonsuz Rahmeti kadar sonsuzdur.





Mehmet Kızılkoca / 27.03.2013

Bu yazı 392 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©