DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

SABRIMIZI TAŞIRAN DAMLALARDAN (Ruh candır, Canda ruh)

Biz insanların aslı-özü Ruh değil mi? Hep bedenimizi besliyoruz. Ruhumuzu beslemeyi hiç düşünmüyoruz. Psikolojimiz bozulunca bedenimizde bundan çok etkileniyormuş birden öğreniverdik.” RUH CANDIR—CANDA RUHTUR” diye.

38. RUH CANDIR—CANDA RUHTUR

BEDENİMİZE CAN VEREN, ELBET’TEKİ RUHTUR.
RUHUMUZ YÜCE ALLAH(C.C) TAN GÖNDERİLMİŞ HEPİMİZE,
EL’LE TUTULMAZ, GÖZLE GÖRÜLMEZ DİYE, YOK DEĞİLDİR,
RUH CANDIR—CANDA RUHTUR, YOK DEĞİLDİR.

ELE TUTTURAN, GÖZE GÖRDÜREN, RUHTUR,
RUH OLMAZ’SA, DUYAR MI KULAK? TAT ALIR MI DİL?
RUH OLMAZ’SA ÜŞÜR MÜ? HASTA OLUR MU? BEDENİMİZ,
CAN RUHTUR, RUHDA CANDIR, YOK DEĞİLDİR.

RUH OLMAZ’SA ACI ÇEKERMİ? STRESE GİRERMİ İNSAN?
CAN DEĞİLDİR BEDENİMİZ, SUDANDIR, TOPRAKTANDIR,
BEDENİMİZ EMANETTİR BİZE, BU DÜNYADAN KISA BİR SÜRE,
RUH CANDIR, CANDA RUHTUR, YOK DEĞİLDİR.

EL’LE TUTULAN, GÖZLE GÖRÜLEN, MADDEDİR BEDENİMİZ,
BEDENİMİZ, EKMEK BİÇMEK, ÇALIŞMAK İÇİN ARAÇTIR BİZE,
BU DÜNYA MADDİYAT EKİP, MANEVİYAT BİÇME TARLASIDIR BİLENE,
CAN RUHTUR, RUHDA CANTIR, YOK DEĞİLDİR. CANDIR BİZE.

DÜNYA YÜCE YARATICININ, RIZANISIN KAZANMAK İÇİN YARIŞ ALANI,
BEDEN RUHU TAŞIMAZ, RUH BEDENİ TAŞIR. ÖRNEĞİ SENSİN, BİZİZ.
RUHU İNKAR EDEN, CAN TAŞIMIYOR, CESET TAŞIYOR DERİZ,
RUH CANDIR, CANDA RUHTUR, BEDEN TEK BAŞINA CESETTİR, CESET.



Bu nedenle ruhumuzu beslemeyi, ihmal etmek ne büyük yanlış, en büyük gaflet, önceliği Ruhumuz beslemeye vermeliyiz. Çünkü ruh bedeni terk etti mi. zaten bedenimizi besleyemeyiz, gittiğimiz yerde huzur bulamayız. Ahiret sınavımızı unutuyoruz, çoğu zaman, oysa! “ASIL SINAV-ASLİ SINAV” Ahiretteki sınav. Torpil yok, kopya yok, haksızlık yok, tekrar yok, ne verdinse elinle o gelecek seninle. Yedinse, yedirdinse helallerden, vazgeçmedinse İbadetlerden, Dualardan, Hak yoldan! Bütün sorular gelecek hak yoldan. Kurtuluruz inşallah, Yaratanın yardımıyla, Azaplardan, Zorluklardan” ASIL SINAVDA, ASLİ SINAVDA”

39. ASIL SINAV—ASLİ SINAV

RUHUMUZ OLMAZ’SA YAŞAMAZ Kİ BEDENİMİZ,
RUHUMUZ VERİR BEDENİMİZE CAN, ÇÜNKÜ CAN RUHTUR,
RUHUMUZ YÜCE ALLAH(C.C.) TAN, GÖNDERİLMİŞ BİZE, ASLİ SINAVA,
ASIL SINAV-ASLİ SINAV, ASLİ SINAV-ASIL SINAV.

GİYDİK DÜNYADA RUHUMUZA, BENDEN ÖNLÜĞÜMÜZÜ,
BAŞLADIK DÜNYA TARLASINDA ÇALIŞMAYA, AHİRET SINAVINA,
GELİR AZRAİL(A.S) ANSIZIN, SINAV SÜRENİZ BİTTİ DİYE,
ASLİ SINAV-ASIL SINAV, ASIL SINAV-ASLİ SINAV.

ÇIKARIR AZRAİL(A.S) BEDEN ÖNLÜĞÜMÜZÜ, RUHUMUZDAN,
NASIL BEKLERİZ KİM BİLİR? KABİRDE ASIL KARNE NOTUMUZU,
İKİ MELEK GETİRİRMİŞ, ASLİ KARNE NOTUMUZU, SORGU-SUALE,
ASIL SINAVDA- ASLİ SINAVDA, ASLİ SINAVDA-ASIL SINAVDA.


Hangimiz hazırız ki, her an Asıl ve Asli sınavımıza. Çoğunluğumuz hep erteleriz bu gün, yarın, olmadı başka bir gün, günler çuvala girmedi ya deriz. Hep erteleriz. Birde bakarız ki yaşlanmışız. Çoğu görevimizi yapmaya mecalimiz kalmamış, yürümekte bile zorlanıyoruz. Camilerde çok rastlarız, böylesi aksi ihtiyarlara. Zamanında kılmamış ki namaz, Kimseleri dinlemez, eğilemez, kalkamaz, ön safları kimselere bırakmazlar. Bir genç gördüler mi ön safta sinirlenirler, kızarlar, Arka safa iterler. Sanki kendilerine hakaret sayarlar.
Zaten gençler azdır camilerde, Çoğunluğu okullarda, Ders hanelerde, ders çalışmaktan Namaza camiye pek gelmezler. Gelenlerde sanki istenmezler camilerde. Hele birde imamlık, müezzinlik yapsın çok kızarlar, bazıları hakaret sayar. Çocuk bize namaz mı kıldıracak? Onun arkasında mı saf tutacağız yani. Olur mu? Hiç bunca yaşlı varken. Biliyorsan sen kıldır. Yok! Ben bilmem, bilmezsin madem neden itiraz edersin. Cahilliğini belli edersin, Çocuk değin genci camiden, cemaatten soğutursun. Büyük veballere girersin bilmezsin. Bari bilmediğini bilesin ki, Susmasını bilesin. Becere biliyorsan gençleri, çocukları camiye teşvik edesin, dua edesin aferin gençler, bizler geç kaldık ama maşallah sizler şimdiden başlamışsınız. Allah tamamına erdirsin. Hayırlı günler göresiniz, hayırlı kısmetler bulasınız, hayırlı ömürler yaşayasınız. Deseniz. Sevap işlersiniz. Böylesi daha hayırlı olmaz mı? Bu dünyada hayır ekenler, Ahirete sevaplarını biçerler. Allah Ahreti düşünmeyenlere, düşünme isteği, ibadete erken yaşlarda başlamayı nasip etsin. Cümle Müslümanlara Amin! Müslümanız diyoruz ya, sanki bizi Yaratanın Rızasını kazandık, cennetimiz garanti. Müslümanız Elhamdülillah. Demek yetmiyor ki, Namaz var, Oruç var, gücün varsa sadaka var, Zekât var, Hac var, Her halinle, giyinişinle, yemek yeyişinle, oturuşunla, kalkışınla, Yollarda edeple yürüyüşünle, sevginle, saygınla, hoş görülü kişiliğinle, örnek insan olmak gibi sorumluluğumuz var. Biri sana baktı mı? Müslüman olduğunu anlamalı. Sana rahatlıkla selam vere bilmeli. Selamına karşılık almalı ki, Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağları daha da kuvvetlensin. Bizde yaşıyoruz, bu toplumda kime selam vereceğimizi şaşırıyoruz çoğu zaman. Sen Yüce Yaratıcının selâmını veriyorsun. Karşındaki gün aydın diyor. Bende biliyorum gün aydınlık olur, gecede karanlık. Kimileri de iyi günler. Kimileri de duymamış gibi yapar, başını başka tarafa çevirir. Olabiliyor şehir hayatı böyle şeyler. Kimi Müslüman, kimi Ermeni, kimi Hıristiyan, kimi Yahudi, kimi yezidi, kimileri kararsız, kimileri var zararsız, kimileri var zararlı, kısaca her türlü insan yaşıyor şehir denilen kalabalık yerlerde. O yüzden Müslüman giyimiyle, edebiyle belli etmeli kendini. Saygı göstermeli dinine, din kardeşine ve diğer insanlara Yaratandan ötürü.


EYYUP AKMETİN / 18.01.2019

Bu yazı 114 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©