DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

MAKYAJ GÖTERİŞ Mİ? GÜZELLİK Mİ? MASKE Mİ?


Makyaja kökten karşı olduğumuzu baştan yazalım. Kozmetik fabrikalarının asıl sahibi bir Yahudi bayan. Kendisi bu ürünlerden hiç kullanmadığını rahatlıkla söylüyor. Zararlı olduğunu da biliyor.
Neden böyle yaptığını soranlara da İsrail devletine para kazandırmak için yaptığını söylüyor. Bizce yanlışta olsa dürüstçe söylemiş onların dürüstlüğü böyle. Bizim insanlarımız bunu bilir mi? Bilmez mi? Bilenler önemsemez, bilmeyenler zaten güzellik dedin mi? Akıl iptal. Bu makyaj ürünlerinden kullananlar hem zehirleniyor, hem de üstüne para veriyor. İsrail devleti insanlara daha çok zulüm etsin, önemli değil der gibi. Bir ruj kullanan bayanın ömrü boyunca 3 kg kurşun yuttuğunu araştırmacılar söylüyor. Sigarada 5 bin zarlı madde var ise, rujda 6 bin zararlı madde varmış. Ne yaptığımızı bilerek yapsak olmuyor mu? Kullanılmak çok mu hoş bir şey! Makyaj bir şeyleri gizlemek, kusurları örtme çabası! Hadi yaşlıları anlayalım. Gençlere ne oluyor onca boya, cila erken yaşlanmak demek.. Üstelik dürüst bir davranış da değil. Artık mahkemelerde. Bunu kabul ediyor. Erkekler uyanmış ardık. Adam bir kadınla evleniyor. Ertesin gün bir kalkıyor. Evinde çirkin bir kadın geziyor sen kimsin diyor. Tartışma kavga hadi mahkemeye hakim de adamı haklı buluyor. Bunu kadınlarda kabul ediyor. Boyanmaya alıştın mı? Boyanmadan aynaya bakmaya korkuyorlar. Özünden korkar olmuş insanlar. Bizde bazen makyajsız gördüğümüz bir bayanı makyajlı gördük mü tanıyamıyoruz. Ondan sonra evlilikler neden kısa sürüyor. Başlaması yanlış.. Başlangıcı yalan hile. Kadın onlarca estetik yapıyor. Evleniyor. Çocuk ya anaya, ya baba, ya da ikisine birden benzerlikler gösterecek. Anneye benziyor da estetiksiz haline. Adam koşturuyor aldatıldım diye mahkemeye. Güzellik salonlarına harcanan paralarla, dünyanın fakirleri doyar. Bu ahta fuzuli, işlere para harcayıp ta paylaşmayan insanlara cehennem ateşi olarak geri döner. Bu ahlardan olsa gerek.. Huzur terk etmiş dünyamızı, Şeytan seviniyor. Şehvetler artıyor. Sapıklıklar çoğalıyor.
Düşüncesizce yapılan hareketlerden veya yapılmayan hareketlerden insanlara, hiç beklenilmediği kadar çok zararlar veriliyor. Hem kendine, hem başkalarına! Hiç insan kendi kendine ben çok çirkinim der mi. Diyor onca baya ne diye sürülür. Cehalet, okumakla giderilemiyor muş…
Bilinçli, ne yaptığını bilen, paylaşmayı bilen, insanları, kendini seven, aldatmayan, insanlarla karşılaşacağınız günleriniz daim olsun.
Huy güzelse, bedeni de güzelleştirir.

EYYUP AKMETİN / 4.05.2019

Bu yazı 107 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©