DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

HİKAYE Mİ? KOPYAMI ÇEKİYORSUN BAŞKAN?


Bizimki düşünüyor, Yarın ölsek ne olacak bizim halimiz. Abdest yok, namaz yok, bir oruç var. Kimi diyor namaz kılmayanın orucu boş tur, Kimi diyor orucun sevabını Yüce Allah verecek. Kimileri benim kalbim temiz namaz kılmaya gerek yok. Allah(c.c.) kalbimizi bilir. Tabii ki bilir.. Şimdi namaz kılanların kalpleri timiz olmuyor mu? Kafalar iyice karışır.. 3-5 gün sonra ölende, ölümde çoğu kişi tarafından unutulur.
Sanki bir film bitti, yeni bir film başladı. Hayat zaten bir film gibi ancak, Asıl film öldükten sonra başlıyor.. Yaptıklarımızın, yapmadıklarımızın hesabını verebilecek miyiz? Sıkıntı orada başlıyor.. Sınavını ciddiye almayanların, sınav sonunda notlar okunurken ki gibi pek ümitli olmuyorlar, doğal olarak.. Düşün, düşün kafayı bozarsın veya hayat devam diyor. Hadi devam. Bizimki derslere ağırlık, koşu antremanlarına boş vermişlik ediyor. Dersler gelecek için şart. Bizimkinin sınavları iyi geçince öğretmenler biraz şaşırıyorlar. Hayırdır notların yükseliyor. Yoksa kopyamı çekiyorsun? Hadi bakalım gel de kızma.. Bizimkinin en sevmediği kelime! Çünkü hırsızlıkların en kötüsü bilgi hırsızlığıdır. Öncelikle kendi kendini kandırmaktır, bizimkine göre. Tam bizimki cevap verecek öğretmene. Sınıftan başka biri başkanımız asla kopya çekmez. Tüm sınıfta bir o çekmez, deyince öğretmen. Ne diyeceğini şaşırmış. Tabii olarak bizimki de şaşırmış ilk kez bir kişi haksızlık karşısında gerçekleri söylemiş.. Öğretmen senin vazifen kopya çektirmemek, kopyamı çektin diye sorulur mu? Sorulmaz.. Kopya çekenlerin sonunu göreceğiz..
Hayatta kimsenin yaptığı yanına kâr kalmıyor. Kopyanın hasını kızlar çekiyor. Bacaklarına yazıyorlar, kopyaları kim kontrol edecek.. Öğretmenler çoğunlukla erkek. Bazı erkelerde bacak seyredeceğim diye. Cevapları yazmayı unutuyor. Ne demişler, kızlarla, erkekler kırışık okursa neler olur neler? Kimi aynı sınıftaki, kıza mektup yazar. Yakalanır rezil olur. Kimi kız pas vermezse iftiralar atar. Kızlar geri kalır mı? Onlarda şerde yarışırlar. Hem de çok acımasız geçer şerlerde yarışlar. Maalesef mazerette gençlikte olur, böyle şeyler. Deyip hafife alanlar az değil. Bir insana iftira atmaktan daha kötü hangi suç var? Erkeklere boş ver aldırma, askere gidersen unutursun, Kızlara boş ver evlendikten sonra unutursun unutulur. Boş ver aldırma. Ona aldırma buna aldırma neye aldıracağız?. Edepsizlere, arsızlara bahar, İftiraya maruz kalanlara sabır düşüyor. Bizimki zaten sıkılmış artık şu başkanlık işlerinden. En küçük derdi olan başkan şöyle oldu, böyle oldu. Koşu antremanlarında da kızlar sana emanet başkan, kimseler laf atmasın.. Her şeyden sorumlu emanetçi oldu bizimki. Şu okullar artık tatile girse de kurtulsak. Her şeye koştur, kimselere yaranama. Ne demişler, kırk gün sırtında taşı bir gün indir, senden kötüsü yoktur. Bilinir bilinir de insan bilse de yine de kızıyor, morali bozuluyor.



EYYUP AKMETİN / 5.10.2019

Bu yazı 44 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©