DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

İNSAN İMAN DEPREM


İnsan-iman, beden-ruh, temizlik-iman, erkek-kadın, bunun gibi ikiler bir olmayınca, birlik olunmuyor, huzur bulunmuyor. Yanlış, üzücü şeyler oluyor diye kızıyoruz, isyanlar ediyoruz. Oysa çağıran biz, kızan biz..

Her şeyi ayağına isteyen bir nesil olduk,
Hep yanlış yerlerden isteyenlerden olduk.
Bolluğu bulduk, şükür etmeyi unuttuk,
Haramlara, hilelere, yalanlara yine selam durduk.

Rızkı veren Yüce Yaratanı unuttuk,
Doğruları kovduk, yanlışlardan medet umduk,
Depremlerde ölenleri çabuk unuttuk,
Suçu, günahı hep başkalarında bulduk,
Haramlara, hilelere, yalanlara yine selam durduk.

Bir insan imanla yoğrulmamışsa, Ondan hayır, doğruluk, çalışkanlık, Vatana, Millete, İnsanlığa iyilik beklemek yanlışların yanlışıdır. Bakıyoruz işimize gelmeyeni görmüyoruz, duymuyoruz, işimize geleni anlıyoruz. İşe giriyoruz çalışmayı sevmiyoruz, İşsiz kalınca ağlıyoruz, Hep pişmanlıklar içinde yaşıyoruz. Suç hep başkalarında, Sözde vatandaş, devletini beğenmiyor, milletini beğenmiyor, Seçilenleri beğenmiyor, atananları beğenmiyor. Bir kendini birde yalancı, hilekâr, iftiracı, küfürbaz yandaşını beğeniyor. Bu nasıl bir zekâ Ya Rabbim! Başkalarına hile yapan, küfür eden, yalan söyleyen sana söylemez mi? Hani onları geçtik. Sen Evinde Babalık, Analık, hayırlı evlatlık görevini yapıyor musun? Şahsın evinde sözü geçmez, ailesine faydadan çok zararı dokunur, hayırsız sorumsuz, hazırcı, çalışmayı sevmeyen, hep tüketen, evlatlar yetiştir. Sonra başkalarından dürüstlük bekle, ektiğin neyse onu biçeceksin. Kötülük ektin biçiyorsun akıllanmıyorsun. Demek ki Haramlar insanların akıllarına perde indiriyor. Yalancılar, yalancılara inanıyor. Yalanları onların doğruları olmuş. Yalanlarını doğru söyleyenlerden çok daha rahat söylüyorlar. Bizce bu yalan söyleyenler, arsız yalan hasatlığına yakalanmışlar. Alkolikler gibi bunu kabulde etmiyorlar. Birde üstüne üslük doğru söyleyenlere, doğru çalışanlara, edep bilenlere iftara atma yarışları var. Rekor üstüne rekor kırıyorlar. İman olmayınca yalanlar, hileler, arsızlıklar normal oluyor.
İman varsa bir doktorda, hastasını iyileştirme çabası onun onurudur. İmanı varsa bir işçinin işini en iyi yapmak onun şerefidir. İmanı varsa bir milletvekilinin milletin, devletin huzuru, güveni onun en önemli sorunudur. İman yoksa, hiçbir meslek sahibinden güzel işler beklemeyeceksin.. Mütahit malzemeden çalar, pazarcı yalan yeminler satar, memur rüşvetine bakar, esnaf her telden çalar. Kadınlar erkekliğe özenirler, Erkekler kadınlara özenirler, Gençler, çocuklar büyükler kadar bilirler, Herkesler her şeyi sözde bilirler, Bilmek var, şeytanidir cehenneme götürür, Bilmek var, ilahidir cennete götürür. Seçme hakkı var. Azrail (a.s.)mı Görene kadar. Ya sonsuza kadar gülen taraf olacağız, ya da sonsuza kadar azaplar gören taraf alacağız. Seçme hakkı çok kutsaldır. Güzellikleri, saygıyı, paylaşmayı, Veren el olmayı seçenlerden oluruz Cümlemiz İnşâ Allah.

Babamızın ölmesi deprem,
Annenizin ölmesi deprem,
Çocuklarımızın ölmesi deprem,
Yalan söylemek deprem,
Sözünden dönmek deprem,
Emanete ihanet deprem,
Bedene, mala gelen küçük deprem,
Hesap günü, son deprem.

Hiçbir olaydan ders almamak yok edici deprem.



EYYUP AKMETİN / 30.01.2020

Bu yazı 33 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©