DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

ALGI OPERASYONLARI (1)


Yıl 1998 yılları yer İstanbul Atatürk Hava Limanı gidiş girişi; O zamanlar yeni yeni parlatılmaya çalışılan bir ünlü adayı, yaşları 18-20 ya var ya yok 10-15 kız. Bu ünlü adayı ile geldikleri aracın yanında konuşup şakalaşıyorlar.
Biz işimizin gereğini yapmak için içeriye girdik. Aradan biraz zaman geçti, içerde bir gürültü koptu, bağırıyorlar, ünlü adayının ismini haykırarak, yırtınırcasına.. Biz tabii olarak çok şaşırdık. Biraz önce bu ünlü adayıyla sakin, sakin konuşuyorlardı. Ne oldu da böyle yırtınırcasına bağrışıyorlar? Gazeteciler resimler çekiyor. Sözde kızların ünlü adayına saldırmalarına mani olmaya çalışanlar.. Bu ne iş? İlk kez böyle bir olayla karşılamışız. Bir bilene sorduk. Biz bu kızları biraz önce bu ünlü adayıyla gördük, gayet sakindiler.. Şimdi neden böyle gürültülü bir sevgi gösterisi? Bir bilen buyurdular. Bunlar bunu para için yaparlar, televizyondaki sözde seyirciler, konuklarda böyledirler. Yani para karşılığı çalışırlarmış. Amaç ünlü adayını parlatma, cila-boya, hile. Bizim saf gençlerde gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda bunu görüp gerçek sanıyorlar. Böyle ortamlara girdiler mi, o fırıldak çevirenler gibi bağırıp, yırtınıyorlar kısaca gaza geliyorlar, ver gazı çekil bir köşede izle. Sonrada bende ilerde böyle ünlü olacağım, hayranlarım olacak, hayaline kapılıyorlar. (Bu sözde sanatçıları izlemeye gitmek için küçük kız çocukların okuldan kaçıp, bunların konserlerine giriş yapmak için yalvarışlarını bir görseniz, insanlığınızdan, utanırsınız, edep, yerlerde. Çocuk hiçbir şeyin bilincinde değil ancak, yalvardığı kişiler ne kadar, insaflıysa o kadar zarar görüyorlar.. Çocukları okula gönderdim demekle iş bitmiyor. Aile, Ana, baba olmanın hakkını veremiyor sanız vay halinize. Sonra da ben ne yaptım da bunlar başıma geldi demeyelim.. Başımıza kötü bir şeyler geliyorsa, sadece yaptıklarımızla değil, yapmadıklarımızla, boş vermişliğimizle daha çok geliyor, gelir.. Okuyun öğrenin çocuklarınıza öğretin, İblis var, ortakları var ve bizlerden çok çalışıyorlar.. Şeytani hileler her zaman her yerde.. )
Bu hileleri, algıları yapanlar bu işleri kendi çıkarlarına kullana bilecekleri sözde ünlü yapıyorlar. Bunlar kendilerini sanatçı sanıyorlar oysa çoğunluğu, kuklalığı kabul etmiş sözde sanatçı sanılıyorlar, şişirme sanatçı bunlar. Bir istediklerini yapma, Parlayan yıldızınız bir anda sönüverir. Yüksekten düşmüş karpuz gibi oluverir ünlümüz. Memlekette ne güzel sesli insanlar var.. Bunlara on çeker. Ünlü olmak şeytani işlere evet demekle çok kolaydır. Yoksa çok emek ister.. İyiliklere davetçi, kötülüklere hayırcı olanların, günleri hayırlı, bereketli, şuurlu geçer İnşâAllah.



EYYUP AKMETİN / 5.02.2020

Bu yazı 64 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©