DUYURULAR

Cumali Cumalioğlu Kadın Şerri Şiiri



Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
0,0
0
Şiire puan verin!

Cumali Cumalioğlu

Kadın Şerri

-Kendini Saf ve Temiz Duygudaş ilan etmiş Sedef Kandemir''e Açık Muktup-
Bre beyinsiz, sözcükleri istediğiniz gibi evirip çevirerek itibar kazanmaya çalışacağınıza, günâhsız annenizi alet ettiğiniz yazınıza, birazcık dürüst olun ve karşılıklı kullanılan cümleleri yazın. Oha gibi sözcüklerle ne kadar insancıl, ne kadar entellektüel olduğunuzu da çok güzel sergiliyorsunuz. Ha bir de kendinizi röntgen cihazı gibi görmekten vazgeçin hiç inandırıcı değilsiniz. Anlıyorsunuz ki karşınızda iç organlarında da sorun yaşayan biri var. Muayenesiz nasıl anlıyorsa bayan röntgen?! Ne izninden söz ediyorsunuz. ötekileriz.com''daki yazınızın birinde veya iç mesajınızın birinde sizi arkadaş listeme ekledim diyen kimdi? Günlerce üst üste mesaj geliyor. Saygılı bir üslup sayılır, ona cevap vermemi rica ediyor. Saygılı üslup dışında tamamen yalan!
Ben MSN adresinizi gaipten mi buldum. Ben habersizden üç kişinin MSN adresini ekledim. Önceden bunu bilmiyordum bile... Sizden öğrendim. Bir belki bir gün ötekileriz''e ulaşmam gerekir diye dost yürek Bahattin Yıldız''ın MSN adresini... Bir tek Yelda Hoca''nın MSN adresini Adı Beşer adlı öykümü asıp o okumadan sildiğinden ödevi yaptım diyebilmek için... Ulaşamayınca Çiğdem Ünal''ın MSN ardesinden yine Yelda Hoca''ya ulaşmak için... Ama beni ilk ekleyen, ahırdaymışcçasına Oha Yuh! Hadi len! diyen kişi idi. Beni gülen kafalarla az mı güldürdünüz, az mı MP3 gönderdiniz? ben insanı göğe çıkartmayı bildiğim kadar yerin dibine geçirmeyi de bilirim doğru bu söz bana aittir. Ancak sizin yazınıza bir övgü yaparken sohbet arasında kullanılmış bir sözdü ve aman iltifat ediyorsunuz dediğiniz için ben hak etmemiş hiç bir şeye iyi demem. Kötü ise kötü demeyi de bilirim. Şeklinde bir sohbetimiz olmuştu ve aslında iltifat değil de yazınız hak ettiği için bunları yazıyorum anlamında o sohbet anında kullanılmış bir cümle idi. Ve o zaman sizi memnun etmişti. Şimdi tehdit diyorsunuz. Tamamen yalan. Başka bir forumdaşımın terslemesi de yalan. Böyle bir şey olmadı. Ötekileriz''de de görüleceği gibi bir tek Ozan Fedai Koç, Dam Üstünde Saksağan başlıklı şiirimdeki Kur''an, Turan bir olur cahilin kaleminde dizesine alınmış, daha sonra da hatasını anlayınca;
DOSTA SESLENIS
Hedefine ulasmaz atilan taslar
Kiriliyor bazan desti Cumali
Firtinadan sonra muhabbet baslar
Serilir sohbetin postu Cumali

Sagolsun ustalar yorum yazdilar
Yazilani okuyarak süzdüler
Hadise de yanlislari sezdiler
Dostlarinin yoktu gasti Cumali

Hicivde yazilir taslama bile
Sevdada yazilir haslama bile
Bazanda kavgaya baslama bile
Velakin kirmadan dostu Cumali

Fedaiyim sinirlendim kizmadim
Dostlari kiracak bir sey yazmadim
Seviyorum herkesi ben hiç bezmedim
Sildin yüregimden pasti Cumali

Ozan fedai
14.12.2007 Almanya

16 Aralik 2007, Pazar saat: 20:35''te Almanya''dan sayfama bu siiri yazmisti. Aynı gün çocukların ödevi bittikten sonra, saat: 02.22''te ben de aşağıya ilk dörtlüğünü aldığım KIRMADAN DOSTLARI OZAN FEDAÎ başlıklı şiirle yanıtlamıştım. Onun dışında beni tersleyen falan olmamıştır. İyi ki dostluğunuza güvenip başka şeyler söylememişim, bire bin katıp utanmadan buraya asardınız.

KIRMADAN DOSTLARI OZAN FEDAÎ
Hedefini mutlak bulmuştur taşlar
Kırmadan dostları Ozan Fedaî
Cumali de şimdi sözüne başlar
Kırmadan dostları Ozan Fedaî
Cumali Cumalioglu
16.12.2007-02.22-MLT.
Kisisel sorunlarini anlatiyor, ailesini anlatiyor, yalniz oldugunu anlatiyor ailem hakkında söylediğim tek bir sözcük söyleyebilir misiniz bre yalancı. Siz az mı ailenizden söz ettiniz? Oğlunuzdan oğlunuzun askerlik sorunlarından vs. vs... Yalnız olduğunu (bu da bir yalan ama diyelim ki doğru) söyleyen kişi her halde bir şeyler ister, peki ben sizden ne istedim? kafayı takmış bir kere. Kafayı nenize takacağım ya? Annem yaşındasınız biraz insaf! Büyük bir günâhmış gibi Yorum dilenmeye çıkmış biri aman uzak durun Bu da külliyen yalan doğrusu ilk öykü denememle ilgili... Adı Beşer adlı ilk öykü denememi forumdan niçin sildiğimi yazdım. Sadece Adı Beşer''i size gönderip okuduktan sonra nasıl bulduğunuzu söylemenizi istedim. bir yazının niteliğinin neler olmasını anlayanlardan Meşhur öykücüsünüz ya fikriniz benim için önemliydi. Bunları benim gibi duygularını kime ve nasıl harcayacağını bilemeyen saf, temiz duygudaşlarıma örnek olsun diye yazıyorum. Ne kadar temiiiiz, pir û pak! İnanılmaz zarar vericidirler kendi çıkarları için her sözünüzü, her hareketinizi takip ederler ve birgün bunu kullanmaya en baştan kararlıdırlar. Tıpkı sizin yaptığınız gibi... Ne de güzel kendi kalbince kendin yazıyorsun, tebrikler... Yazı dilinizi taklit etmeye çalışırlar, beyenilen yazarların üsluplarından alıntılar, çalıntılar yaparlar; yaparlar da yaparlar anlayacağınız Bu çok ağır bir suçlama değil midir? İnsanı kırmaktan çekinen in-san! Biz de yanılarak in sanmıştık boş bir mağaraymış. Atmadığınız bir iftira kaldı, onu da atın kurtulun.
Zaten bir oportünistten başka ne beklenir ki? Aslında şaşırdım kaldım. Jakoben mi desem oportünist mi? Önceki tavırlarınız Jakoben''ceydi. Bu gün kendine yarar sağlamak adına oportünist oldunuz. Nasılsa Cumali de yok karşında.. Kendini haklı çıkarmak adına at atabildiğin kadar... Kim kimin yazı dilini taklit etmiş. (En az herkes kadar etkileme dşında) benim her sözüm kendime özgüdür. Örneğin sizin hangi sözünüzü taklit ettiğimi söyleyebilir missiniz? Evet kendini beyinli sanan muhterem kimin nesini çalmışım? Buna da bir örnek istiyorum. Çünkü hala bir beyni olduğunu var zanneder. Tıpkı sizin gibi... Gerçek Sanatçı ya da İçindeki Adamlık başlıklı yazım sizeydi. Okuyun belki olmayan beyninize bir şeyler katar! Bir sürü yalan, zırva ve hakaretten sonra masum pozlarına yatıp bir yazının niteliğinin neler olmasını anlayanlardan (peh peh peh, ne bilge ne bilge!) diye bitirerek yine kendinize aslan payı çıkarmışsınız. Tebrikler bütün iftira ve hakaretleriniz için. Bir zaman size abla dediğim için kendimdin utanarak sizi alkışlıyorum. Evet öykülerinizi beğenerek okuyordum. Ama bu yazınız tamamen bir çirkef... Bütün suç benim. Sizi adam sandığım için, bu forumda rahatsızlık verdiğimi sanan herkesten özür diliyorum!

Bu şiir toplam 471 kez okundu.
19.05.2008

Bu şiire henüz yorum yapılmamış.

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©