DUYURULAR

Rasim KÖROĞLU >>> Hayatı

Şiirleri Hayatı

RASİM KÖROĞLU
1953 yılında Eskişehir''de doğdu. 25 yıl öğretmen olarak çalıştı. 2000 yılında emekliye ayrıldı.
Türk halk şiiri ve âşık edebiyatı üzerine araştırma ve incelemelerde bulundu, “Âşıklar Sohbeti adı altında televizyon programları yaptı. Birçok il ve ilçelerde yapılan âşıklar programlarına katıldı, bazılarını yönetti. Yurt içinde ve yurt dışında “Hiciv Şov”, “Taşlama Şov” adı altında programlar yaptı. TRT başta olmak üzere ulusal televizyonlardaki çeşitli programlara katıldı.
Şiirleri, yurt içinde ve yurt dışında çıkarılan gazetelerde, dergilerde yayınlandı, antolojilerde yer aldı, araştırma ve inceleme kitaplarında hicve, yergiye, toplumsal taşlamaya örnek olarak verildi.
“Atatürk” şiiri Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe Ders Kitapları''nda
okutulmaktadır.
Cumhuriyetin 80. yılı kutlamaları çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık Makamının 30.09.2003 tarih ve 1872 sayılı (2003/83) genelgeleri uyarınca Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kurduğu komisyon tarafından “Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze İz Bırakan yedi öğretmen” birisi olarak seçildi.
Üniversite öğrencileri tarafından hakkında üç tane bitirme tezi hazırlandı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Halk Şairi olarak kayıtlı bulunan Rasim Köroğlu’nun “Körün Taşı” (Taşlamalar) adlı şiir kitabı 1999 Yılında yayınlandı.
ALDIĞI ÖDÜLLER
1998 yılında Türk Güreş Vakfı Adana Şubesi''nin açtığı Güreş konulu şiir yarışmasında birinclik,
1998 yılında Aziziye Dergisi''nin açtığı Emirdağ konulu şiir yarışmasında ikincilik,
1999 yılında Âşık Veysel Kültür Derneği''nin açtığı Âşık Veysel konulu şiir yarışmasında plaketini Cumhur Başkanlığı Köşkü’nde dönemin Cumhur Başkanı Sayın Süleyman Demirel’in ellerinden aldı.
2000 yılında ANASAM (Anadolu İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)nin açtığı Öğretmen konulu şiir yarışmasında ikincilik,
2001 yılında 36. Konya Âşıklar Bayramında Atatürk şiiri ile Yılın Yedi Şiiri ödülü,
2001 yılında 36. Konya Âşıklar Bayramında Mizahi Şiir dalında birincilik ödülü,
2005 yılında “Antalya Şair, Ozan ve Yazar ve Ressamları Kültür Derneği” Tarafından Antalya İkinci Şairler Buluşması’nda “Şiir Büyük Ödülü”,
2006 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Sanatçılar Çalışma Grubu tarafından “Türk Şiirine Hizmet Ödülü”,
2007 yılında “Osmaniye Folklor Araştırma Derneği”ince verilen “Geleneksel Aşık Feymani Şenlikleri” kapsamında, Yüksel Özden anısına “Karacaoğlan Ödülü” aldı.

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©